Välkommen att söka medlemskap i Segelsällskapet Aros

SS Aros bildades 1906 är som framgår av namnet i första hand en segelklubb men självklart är den som äger en motorbåt lika välkommen, det viktiga är ju inte typ av båt utan intresset för det härliga sjölivet. Funderar du på att bli medlem i vårt segelsällskap, får du här lite kortfattad information om SSA och vår klubbholme Rågsäcken.

Rågsäcken

Vår klubbholme ligger nära Björnön med en fin skyddad hamn för de flesta vindar. Det finns gott om plats att förtöja vid den långa bryggan utmed land och vid de flytande pontonbryggorna samt bryggan i den norra delen på ön. I det stora klubbhuset finns en festsal, kök, en fin veranda, TV-rum och möjlighet till övernattning. Vill ni ha en fest på ett annorlunda ställe med härlig sjöutsikt finns möjlighet att hyra klubbhuset för en kväll. Kontakta uthyrningsansvarig som du hittar här.  På norra delen av ön har vi en vedeldad bastu som utnyttjas flitigt. Flera grillplatser är iordninggjorda som givetvis får disponeras fritt.  Trevlig gemenskap där höjdpunkterna – midsommarfest och höstfest med familjesegling och mycket annat är uppskattade inslag i verksamheten. Du kan läsa mer här om Rågsäcken.

Tävlingar

Att arrangera kappseglingar är ett viktigt syfte och mål i föreningen. SSAros har många duktiga kappseglare som gärna delar med sig av sin erfarenhet. Exempel på öppna kappseglingar som SS Aros arrangerar är ”Augustiseglingen”, DM, KM och SM för Mälarbåtar.  På tisdagskvällar arrangeras 12 övningsseglingar i samarbete med två andra båtklubbar och Västmanlands seglarförbund.

Juniorer

För juniorerna har vi en fin juniorbrygga och båthus och vi arrangerar varje sommar ett seglarläger två dagar, oftast i juni månad, där barnen får lära sig att rigga och segla optimistjolle och göra mycket annat  kul. Vi har tre fina optimistjollar som de kan kryssa med i sundet mellan Rågsäcken och Björnön hela sommarsäsongen.

Sjösättning, upptagning och båtbygge/reparation

Västerås förenade båtklubbar AB (VFB AB) sköter sjösättning, upptagning och vinterförvaring på uppdrag av Västerås stad. VFB AB ägs av 6 båtklubbar och SS Aros är en av dessa och styrelsen består av representanter från de 6 klubbarna. Som medlem i SS Aros får du rabatt på sjösättning/upptagning av VFB AB.

Tillsammans har också de 6 båtklubbarna en ekonomisk förening och är ägare till ”Båtklubbarnas varv”.  Där kan både nybygge och reparation av båtar göras i egen regi. Bokning bör göras i god tid och det gör du via varvets egen hemsida. Du kommer till den om du klickar här.

Nycklar till klubbhuset

Som medlem kan du lösa ut en elektronisk ”tagg” till klubbhuset mot en depositionsavgift på 300 kr varav 200 återfås när nyckeln lämnas tillbaka. Nyckelansvarige finner du om du klickar här

Nycklar till elskåp på bryggorna

Om du som medlem vill nyttja våra elstolpar på bryggorna så kostar det 500 kr. Det är en engångskostnad för förbrukning tills vidare. Ansvarig för elnycklarna hittar du om du klickar här.

Information/kommunikation

Information till medlemmarna sker via Arosbladet och/eller nyhetsbrev på hemsidan och via mail från ordföranden.

Standert och dekaler

Som ny medlem erhåller du en SSA-standert och två SSA-dekaler. Dessa skickas hem till dig när du betalt medlemsavgiften. Om du önskar köpa ytterligare ex, kontaktar du Eva Stenström, 0760-440 863 eller mail: ordf@ssaros.se. Kostnad för standert är 150 kr och för dekaler 25 kr/st.

 

 

Medlemsansökan och avgift

Vill du söka medlemskap direkt? Då kan du göra det genom att fylla i dina uppgifter i nedanstående ansökan.

Medlemsavgiften är 800 kr. SS Aros har inte någon inträdesavgift. Avgiften betalas in på Pg 846 39-4 eller via Swish 123 303 75 87. Kom ihåg att skriva ditt namn och ”medlemsavgift”.

Vill du veta mera så ring gärna till ordförande Eva Stenström tel. 0760-440 863

 

Till medlemsansökan