Nyhetsbrev nr 6, September 2022

AROSBLADETS NYHETSBREV NR 6– September 2022

Ordförande har ordet

Augustiseglingen och kräftknytis 27 augusti

Väder och vind var inte riktigt med oss i årets Augustisegling så seglingsledningen sköt upp starten till kl 13. Ett bra beslut för då kom lite vind som sedan mojnade och därefter tilltog i styrka så banan tog ca 2 timmar att segla som planerat. Seglingen ingår i VSF:s seglingsserie och totalt 15 båtar kom till start, 6 i race, 3 i familj/cruising och 6 i M30- klassen. I M30-klassen vann Totte Bergman, Racing Hanse 315 Bo Thyr och Familj samt Kvinnlig rorsman Smaragd CR Marit Ljunggren. Hela resultatlistan kan ni se på vår hemsida under rubriken ”Kappsegling”.

På kvällen så var vi 35 medlemmar som roade oss med kräftor,mat och musik till ”husbandet” Jans Frestelse” som återuppstår en gång per år på Rågsäcken.

WSS ”Höstkroken” 3 september

Återigen kammade SS Aros hem vandringspriset ”Största klubb”. Bästa klubb fick vi inte i år trots att segraren i Racingklassen blev Anders Helmrich i Farr 30 och i Cruisingklassen Bo Thyr i Hanse 315, båda SS Aros. Grattis till segern Anders och Bosse med besättning.

Hösteskadern 8-11 september

Idag har årets hösteskader (mot hemliga mål) avslutats med ”målgång” på Rågsäcken. Janne Eklund har varit eskaderledare och de hemliga målen för årets eskader blev Kolarudd (Enköpings SS) och Askholmen (Strängnäs SS). Tack Janne för ditt engagemang. Bra väder och vind och inte en droppe regn och trevlig samvaro i 4 dagar. En utförligare berättelse kommer på vår hemsida och med nästa Nyhetsbrev 10 oktober.

Säckstängning 24 september

Hur länge vi än vill att sommaren ska vara så har den ett slut och så även båtsäsongen även om många av oss kanske fortsätter på sjön ett tag in i oktober.
Välkomna att hjälpa till att stänga Rågsäcken för vintervila lördagen den 24/9 kl 10-16 ca. För er som kommer landvägen så hämtar vi med roddbåten på Sandudden/Björnön mellan kl 09.45-10.15. Vi bjuder på lunch och fika.

Årsmöte 10 november

Planera redan nu in datumet för SS Aros årsmöte – 10 november kl 18.30. Mer information i nästa nyhetsbrev den 10 oktober.

Bästa båthälsningar från Eva, ordf

och för ”den som väntar på nå ́t gott” så kommer det en ny båtsommar