Nyhetsbrev nr 6 juni 2023

AROSBLADETS NYHETSBREV Nr 6 – Juni 2023

Ordförande har ordet

Kappsegling

Nästa helg arrangerar Svearna och Torshälla SS ”Two star Sundbyholm”. Seglingen pågår lö-sö och ingår i VSF:s seglingserie. Vill ni ha fina dagar på sjön så anmäl er.

Midsommarfrande på Rågsäcken så klart

Så här ser midsommaraftonens program ut:

Kl 10 samlas vi och klär midsommarstången
Kl 15 dansar vi under ledning av Janne och hans musikmaskin
Kl 16 bjuds barnen på saft, bulle och glass och föräldrarna på kaffe Kl 18 tänder vi grillen och har äter midsommarmiddag
Ta gärna med blommor till midsommarstången!
Varmt välkomna!

Seglarskola för vuxna 26-28 maj

Årets ”Seglarskola för vuxna” har genomförts med 14 deltagare. Vädret och vindarna var bästa möjliga och med mycket nöjda deltagare så kan vi känna oss glada och stolta att ha genomfört detta i SS Aros. Tusen tack till våra kompetenta ledare Michael Zeeck, Peter Markoff, Jöran och Rigmor Söderberg och Fredrik Tedbrant.

Nästa seglarskola för vuxna hoppas vi kunna genomföra i maj 2024.

Musik- och vårfest lördag 3 juni

Till årets musik- och vårfest kom över 50 personer och lyssnade på två band mellan kl 16- 18 i stora salen i klubbhuset. Vårbuffén uppskattades och var väl tilltagen så alla magar blev mätta. Efter middagen så spelade bandet ”Reunion” ett set till med sin sångerska Åsa och kvällen avslutades med kaffe och prat in på sena kvällen. Tack festkommittén Rigmor, Monica, Karin och Birgitta för bra teamwork som alltid.

Seglarhelgen för juniorer 17-18 juni på Kedjeön är inställd

Tyvärr kan vi inte genomföra seglarhelgen som planerat pga för få anmälningar.

Plan 2 nu är att ha en juniordag med segling på Rågsäcken nästa lördag 17 juni med våra juniorledare Elis och Sixten. Inga anmälningar har inkommit ännu. Om vi får minst 5 anmälningar senast 12 juni så genomför vi dagen. Anmäl till elis@minkamera.com

Hösteskadern 6-10 september mot ”okända mål”

Hösten vill vi ju inte tänka på nu när sommaren precis börjat och är som bäst.
Men .. sommaren går alldeles för fort och då är årets Hösteskader en höjdpunkt att se fram emot för många medlemmar. Jätteroligt om ni som inte varit med tidigare anmäler er. Janne Eklund är eskaderledare. Mer om detta i nyhetsbrev i juli och augusti.

Bästa båthälsningar från Eva, ordf