page1image47941456

AROSBLADETS NYHETSBREV NR 6 – Juni 2024

Ordförande har ordet

Efter en fantastisk maj månad och början av juni så är det lite ruggit nu men det blir bättre… Se här vad som händer på Rågsäcken i juni:

Seglarläger för juniorerna den 15-16 juni på Rågsäcken (dagtid)
På lördag och söndag samlas 9 barn med våra juniorledare Elis och Sixten Holm för att segla optimister, två-krona och lära sig en massa om båtar, segling och ha riktigt kul tillsammans.

Kappsegling på lördag 15 juni

Premiär för Lördagsdubbeln, ett samarrangemang mellan VSF, SSA och WSS.
SSA startar båtarna från stan kl 10 ca och målgång vid WSS, Kedjeön. Där bjuds på lättare lunch och därefter start nr 2 vid Kedjeön med målgång vid SSA, Rågsäcken. Där bjuds på fika och prisutdelning i de två klasserna Race och Cruising.
Se info och anmälan senast onsdag 12 juni på VSF:s hemsida vastsf.se

Webbkamera på Rågsäcken

Som beslutades på årsmötet så har vi nu installerat en webbkamera och den kommer att sättas igång inom de närmaste dagarna. Det är stillbilder som tas med vissa minuters mellanrum och visar båtarna på pontonerna och långbryggan. Inga detaljer av människor syns.
Ni kan se den på hemsidans meny – Webbkamera. Tack Jörgen och Fredrik N för jobbet ni gjort.

Hemsidan

Vår hemsida ssaros.se kommer att ha vissa störningar under juni månad. Den 12 juni kl 8-17 utförs underhållsarbete och under vissa kortare perioder vissa dagar görs en del annat förändringsarbete.

Midsommarafton

Det blir midsommarfirande även i år på Rågsäcken. Vi samlas kl 11 och klär midsommarstången och kl 15.00 börjar dansar och sjunger vi. Efter dansen bjuds barnen på saft, bullar och glass och deras föräldrar på kaffe och bulle. Och … därefter blir det sångstund för alla barn med Helena och Patrick i klubbhuset. Varmt välkomna!

Vår ”nya” motorbåt Buster XL

Nu har vi haft förmånen att använda vår Buster i flera veckor och den har redan varit till stor nytta. Det är en riktigt bra och stadig båt som vi är väldigt nöjda med. Den ska användas vid kappsegling, seglarläger för vuxna och barn, för transport av varor, musiker och gäster vid fester, arbete med bojar etc. Styrelsen samt arbetsledare och kappseglingskommittén har tillgång till båten. Den ska inte användas för privat bruk.

Bästa sommarhälsningar från Eva, ordf

page1image47934016 page1image47933808 page1image47926112 page1image47937968 page1image47935888