Nyhetsbrev nr 5, Augusti 2022

AROSBLADETS NYHETSBREV NR 5 – Augusti 2022

Ordförande har ordet

SM för Mälarbåtar 4-6 augusti – så här blev det!

Vi har nu genomfört årets SM som blev mycket uppskattat av seglarna på de 25 anmälda båtarna i klass M30 och M22. Båtarna anlände den 2/8 och den 3/8 var det Tuneup- segling och invigning på kvällen med tal av ordf i nämnden för Idrott och Fritid Vicki Skure-Eriksson. 7 seglingar genomfördes under de tre tävlingsdagarna och vi fick en svensk mästare igen i M30-klassen, Totte Bergman. Stort GRATTIS!

Tusen tack till alla 25 funktionärer som jobbade för SSAros hela veckan.

En utförligare berättelse om SM:et kan ni läsa på hemsidan under ”Kappsegling” från 17/8.

Augustiseglingen och kräftknytis 27/8

Kom till Rågsäcken och segla den 27 augusti SRS i Familjeklass, Racing eller M30:or med egen bana. Ni anmäler er samma dag kl 08-11 och första start är kl 12.00. Efter seglingarna är det prisutdelning och grillen erbjuder hamburgare, korv och dryck.
På kvällen är det knytis med tema kräftor eller annat gott som var och en tar med. Vi har potatissallad kvar från SM så det bjuder vi på.

Vårt ”husband” Jans frestelse spelar och underhåller oss och dans är tillåten! Ingen föranmälan behövs. Se bifogad affisch. Välkomna!

Swimrun

Årets Swimrun äger rum samma dag som vår Augustisegling 27/8. Sträckan är ny för i år och går från Ridön via Kedjeön, Aggarö, Geddeholm, Björnön, Rågsäcken, Björnön och in till stan. Från 13:20 till 15:00 är personer i vattnet vid Aggarö och Kedjeön på tre olika simsträckor.

Från 14:02 till 16:39 passerar deltagare Rågsäcken! Det kan sammanfalla med målgång för Augustiseglingen så seglarna får vara försiktiga när de svänger runt södra Rågsäcken in mot bryggorna.
Swinrun har båtar i vattnet för att påkalla uppmärksamhet från andra båtar. Båtarna kommer ha flagga, saftblandare eller liknande.

Hösteskadern

Årets hösteskader går av stapeln 8-11 september mot okända mål. Samling på Rågsäcken onsdag kväll den 7 september. Janne Eklund är eskaderledare och har som vanligt hemliga planer. Detaljerad information finns på hemsidan ”Kalender” och ”Aktuellt”. Anmälan till Janne senast 1 september, eklundjan55@gmail.com, 0730-671 253.

Ha en fortsatt fin båtsommar! Seglarhälsningar från Eva, ordf