Nyhetsbrev nr 4 April 2023

AROSBLADETS NYHETSBREV NR 4 – April 2023

Ordförande har ordet

Vårmöte på JKV den 13 april kl 18.30

På torsdag hoppas jag att vi ses vi på SS Aros Vårmöte. Vi får besök av sjöpolisen Niclas och information om deras verksamhet samt info om VFB AB, Båtrådet, VSF om årets seglingar, handlingsplan giftiga båtbottnar mm. Se bifogad dagordning.
Varmt välkomna!

Båtloppis 15-16 april

På lördag och söndag har ni möjlighet att sälja och köpa båtprylar till bra priser på Båtloppisen på Lövudden. Sälj grejer vid er båt och ”annonsera” gärna i Facebookgruppen ”Båtloppis på Lövudden”. Skyltar om ”Båtloppis” uppsatta intill bommarna på båda sidor om vägen.

Säcköppning 6 maj med start kl 10

Lördag 6 maj öppnar vi Rågsäcken för säsongen. Hoppas ni kan komma då – endera båtvägen eller landvägen via Sandudden. Roddbåten avgår därifrån kl 10.00. Kommer ni en annan tid så hör av er. Vi bjuder som vanligt på lite arbete, lunch och fka, frisk luft och trevlig samvaro.

Invigning av Hälsoslingan 12 maj kl 14.00

Välkomna alla 65+ och yngre medlemmar att inviga vår nya ”Hälsoslinga” på Rågsäcken. Vi blir guidade runt de olika ”stationerna” av representanter från RF-SISU. Lätt förtäring bjuds. Föreläsningen vi hade den 16 mars på temat hälsa blev uppskattad och lockade många av våra medlemmar och även några från andra båtklubbar.

Seglarskola för vuxna 26-28 maj

I förra Nyhetsbrevet nr 3 så berättade jag om ”Seglarskola för vuxna” och bifogade affsch. Sista anmälningsdag är 14 maj. Vi har redan många anmälda så skynda på om ni vill vara med eller känner någon som är intresserad. Man behöver inte vara medlem i SS Aros men de som anmäler sig till seglarskolan får ett års medlemskap i SS Aros (ingår i avgiften).

Förarintyg

Kurs i Förarintyg, som vi erbjudit, startar inte nu i vår pga för få anmälda. Vi planerar istället att köra den i höst så fundera på om ni vill anmäla er då eller tipsa någon annan. Vi återkommer med info om detta i Nyhetsbrev för september.

Våren är här – sjösättning närmar sig och vi får njuta av en ny sommar

Bästa hälsningar från Eva, ordf