Nyhetsbrev nr 1 Januari 2024

AROSBLADETS NYHETSBREV Nr 1 Januari 2024

Ordförande har ordet

Välkommen 2024

Vintern kom verkligen med besked redan i slutet av november och med massor av snö och bra is på Mälaren så kan vi börja det nya året på skridskobanan eller ta en skidtur till Rågsäcken.
I vår oroliga omvärld med krig, klimatkris, höga priser och mycket annat så behöver vi mer än någonsin roa oss, göra det vi kan för att må bra och hoppas på bättre tider.

Det stabila isläget gör också att vi kan utföra en del vinterjobb på Rågsäcken och det är ju roligt! Att spika ny brygga underlättar när vi kan stå på isen och jobba. Elda ris blir också möjligt om isläget består. Trevlig samvaro på köpet!

Bryggvirke och bryggjobb

Nu är det dags att frakta ut det nya virket till bryggan i ”gubbviken” på norra Rågsäcken.
Kylan har gjort isen säker och idag har jag och ett gäng varit ute och kollat läget på ön. Torsdagen den 18 januari kl 11.00 kommer leveransen till Sandudden och vi kommer att frakta ut virket med hjälp av presenning, släde och pulkor och vi behöver många som hjälper till. Meddela mig på tel/sms 0760-440 863 om Du kan komma och göra en insats!

Förarintygskurs igen i mars-april

Vår kassör/utb ansvarige/domare mm Michael är återigen beredd att genomföra en Förarintygskurs för att öka kunskapen för oss på sjön. Kursen i höstas blev fulltecknad och vi har några reserver till vårens kurs och kan ta emot fler anmälningar. Start 6 mars kl 18-21, 5 onsdagar + examination. Kostnad ca 500 kr om vi får bidrag av RF-SISU som vi fått tidigare. Passa på och anmäl dig snarast till Michael, mzeeck628@gmail.com eller 070-534 01 00.

Eldning och röjning på Rågsäcken

Om isläget är säkert så hoppas vi också kunna röja och elda ris någon dag i februari. Förra året hade vi inte isen med oss så länge så vi kunde samla till eldardag men nu ser förutsättningarna bättre ut. Jag återkommer med datum längre fram.

Medlemsavgift 2024

Snart dags att betala årets medlemsavgift 800 kr. Det går bra att betala redan nu i januari men senast i mars vill vi att alla betalat. Swish 123 303 75 87 eller Pg 846 39-4. För er nya medlemmar från oktober -23 som betalat så gäller detta för 2024.

Vad händer 2024 på Rågsäcken

Kalendariet för 2024 ska spikas i januari och kommer att skickas ut med nästa Nyhetsbrev 10 feb samt läggas ut på hemsidan i slutet på januari. Vårmötet blir den 11 april så det kan ni boka in redan nu.

Tänk att ... om bara 3 månader börjar sjösättningen och det är lika underbart varje år.

page1image32204352

Bästa januarihälsningar från Eva, ordf