Nyhetsbrev nr 9, December 2022

AROSBLADETS NYHETSBREV NR 9 – December 2022

Ordförande har ordet

Investeringar på Rågsäcken 2023

Som jag skrivit om tidigare så kommer vi under en treårsperiod att byta bryggvirke på alla bryggor. I vinter byter vi till helt nytt på bryggan från trappan ut till pontonen. Vi fyller också på mer grus i backen och på stigen och 4 nya stora bojar finns på plats att läggas ut i vår.
Eftersom våra roddbåtar är dåliga och lappas och lagas varje år så behöver vi uppgradera båtbeståndet. Styrelsen gav årsmötet i uppdrag att ta fram lämpliga båtar och en summa på
70 000 kr avsattes för detta.
Nu har styrelsen kollat olika alternativ och beslutat att köpa in en Linder aluminiumbåt Fishing 440 (svensktillverkad i Småland) av Tidö Marin. Kan kompletteras med en utombordsmotor när vår gamla motorbåt ska fasas ut.
Aluminiumbåten ska ligga vid roddbåtsbryggan på Rågsäcken och den gamla båten flyttas till Sandudden. Båten på Sandudden och lilla gröna plastbåten Pioneer säljer vi. Kommande år får utvisa om ytterligare förändringar behövs av vårt båtbestånd.

Föreläsning

I mars kommer vi att erbjuda en föreläsning om hälsa/motion/kost etc särskilt riktat till medlemmar 65+ men naturligtvis är även yngre medlemmar välkomna och lyssna. Datum meddelas i nästa nyhetsbrev. I maj invigs så den nya hälsoslingan på Rågsäcken. Allt detta ingår i det projekt vi beviljats bidrag till av studieförbundet RF-SISU.

Båtloppis även 2023

Vi tänker oss en båtloppis även 2023 eftersom den första vi genomförde 2-3 april 2022 blev mycket uppskattad. Då startade också en Facebookgrupp ”Båtloppis på Lövudden” som har varit aktiv sedan dess. Många har köpt och sålt via gruppen.
2023 tänker vi oss ett lite senare datum, preliminärt 15-16 april då de flesta jobbar på med vårutrustning och har hunnit plocka fram grejer att sälja. Så förbered er redan nu!

Meddelande från VFB AB

Alla ni som har era båtar uppställda på stöttor över vintern på Lövudden. Se till era båtar och kolla stöttorna regelbundet eftersom de behöver justeras utifrån vädrets växlingar.

Så vill jag önska er alla en riktigt GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

page1image12571312

Bästa vinterhälsningar från Eva, ordf