Nyhetsbrev nr 12 December 2023

AROSBLADETS NYHETSBREV Nr 12 December 2023

Ordförande har ordet

Hej bästa medlemmar i adventstider

Rekordtidig vinter och isläggning på Mälaren! En del av isbanan är redan plogad från Lillåudden till Björnöbron och även i Björnösundet är en bana plogad och utmärkt. VIP:arna och Björnögården gör ett fantastiskt jobb för oss alla som vill plocka fram skridskorna.

Hoppas verkligen att det håller i sig så vi kan njuta på sjön även utan båt och kanske besöka Rågsäcken i vinterskrud, grilla en korv och gå en runda på ön!

Aktuellt på Rågsäcken

Som jag skrev i förra Nyhetsbrevet så ska vi byta bryggdäck i norra viken (gubbviken) enligt den långsiktiga 5-årsplanen. Vi har nu beställt virke och får det tillsågat i rätta längder, vilket underlättar jobbet. Om isen nu håller sig hoppas vi kunna ta ut virket så snart som möjligt för att kunna påbörja arbetet. Det är bra mycket enklare när vi kan stå på isen och ta bort gammalt virke och lägga nytt.

Det kommer då att bli ett antal arbetsdagar framöver så fundera på om du skulle kunna vara med och jobba med bryggan. När datum blir aktuellt så går jag ut med det via mail och Fb. Ju fler vi blir desto fortare går det så klart. Och ... så fint det kommer att bli när vi lägger till med båtarna i sommar.

Som vi beslutade på årsmötet så ska vi anlita en firma för att utföra målning av verandafönster på västra sidan. Vi har fått en offert men ska ta in ytterligare två. Om ni har något bra firmatips så hör av er till mig!

TV-rummet står i tur för uppsnyggning i vår så där vill vi också ha ett gäng som kan hjälpas åt att skrapa flagad färg i taket samt måla tak och väggar. Det blir troligen i maj månad då vi fått lite värme och blir vi 8-10 personer så kan det bli klart på ett par dagar.

Våra båtar på land

Om ni har båten på stöttor så kom ihåg att kolla dessa i vinter. De brukar behövas justeras utifrån vädrets växlingar.

SM 2024

SSAros kommer att stå som arrangör för Express-SM nästa år, den 30/8-1/9. Basen blir Lövuddens hamn och seglingarna körs på yttre Västeråsfjärden fredag-söndag.

Bästa decemberhälsningar och GOD JUL och GOTT NYTT ÅR önskar jag er /Eva, ordf