Nyhetsbrev nr 4 April 2024

AROSBLADETS NYHETSBREV NR 4 – April 2024

Ordförande har ordet

Säsongsstart

Nu är sommaren nära efter denna långa vinter med snö redan i november. Igår 20 grader varmt och idag ruggigt men typiskt aprilväder. Under vintern har styrelsen och arbetsgrupper jobbat med förberedelser för årets SM-arrangemang och övriga kappseglingar, seglarskola, fester mm samt med handlingsplanen för Rågsäcken. Många medlemmar har också byggt den nya bryggan på Rågsäcken. Tack alla! Särskilt tack till Leif, Jörgen och Jöran som gjort det där lilla extra.

Nu ska vi njuta och känna oss nöjda men det finns mer att göra på en hel ö så alla får chansen.

Påminnelse - Vårmöte 11 april

Varmt välkomna på säsongens uppstart – Vårmöte 11 april kl 18.30 i JKV:s klubbhus på Framnäs. Dagordning: Rågsäcken, ekonomi, information från VFB AB och VSF samt rapport från Båtrådet och Båtsamverkan. Fika så klart (mackor och sött).

Säcköppning 4 maj

Hoppas ni hunnit i sjön med båtarna så ni kan komma på vår öppning av Rågsäcken. Annars går det bra att ansluta via Björnön. Vi samlas och börjar kl 10.00 och ni som kommer landvägen hämtar vi med båt på Sandudden kl 09.30-10.00. Vi bjuder på gulaschsoppa/bröd, kaffe/kaka. Välkomna att vara med och göra fint, umgås och ha trevligt.

Information från VFB AB

I förra nyhetsbrevet kunde jag meddela att de nya bommarna var installerade och i bruk på Lövudden. Tyvärr blev den ena bommen på sjösidan nerkörd förra veckan, en olyckshändelse med en kranbil. Som tur är så hade Mathias sparat den gamla bommen som nu tagits i bruk tills den nya blir lagad.

Musik- och vårfest 1 juni

Nu kommer vi tillbaka med en lördag full av musik och mat. Mellan kl 16-18 ca spelar några band och på kvällen dukar vi upp en rejäl vårbuffé i klubbhuset. Fri entré till musiken med möjlighet att köpa fika, drycker och snacks. Till kvällens buffé behöver vi en anmälan i förväg. Affisch kommer att skickas ut om några veckor och även publiceras på hemsidan. Så....boka in datumet redan nu och håll utkik och anmäl er i maj!

Seglarläger för juniorerna den 15-16 juni på Rågsäcken (ingen övernattning)
Hallå alla barnfamiljer, mor- och farföräldrar! I år vill vi verkligen köra två dagars segling för barnen och kanske en kompis. Förra året blev det inställt pga för få anmälda. I år kör SSA eget efter att ha haft ett samarbete med WSS ett par år tidigare. Vi kan ta emot 8-10 barn. Ingen avgift, vi bjuder på lunch och mellanmål/fika. Anmäl senast 10 maj till Elis Holm, elis@minkamera.com

Medlemsmatrikel för 2024 skickas ut så snart alla avgifter kommit in.

Bästa båthälsningar från Eva, ordf