Nyhetsbrev nr 1, Januari 2023

AROSBLADETS NYHETSBREV NR 1 – Januari 2023

Ordförande har ordet

Ett nytt år igen – vi skriver 2023

Krig i vår omvärld, inflation, höga räntor och elpriser och maten blir allt dyrare. Pandemin är över men smittan finns kvar om än i en lindrigare variant. Aldrig har vi väl upplevt så mycket elände och oro på samma gång. Vi har blivit påminda om hur fort vardagen kan ändra sig men att vi ändå kan göra en hel del för att ändra vårt beteende genom att spara och planera lite bättre. Samhällets resurser är inte obegränsade och vi kan alla bidra på något sätt för att komma igenom krisen. Vi får helt enkelt försöka göra det vi kan och hoppas på bättre tider.

En dyster bild jag målar upp men det känns dock skönt att veta att oavsett alla problem så kommer det en vår och en sommar då vi kan koppla av och njuta av båtlivet.

Friluftsdag på Rågsäcken

Jag hoppas vi får stabil is och kunna samla medlemmarna på Rågsäcken för en friluftsdag i februari eller mars. Då ska vi elda ris och påbörja rivning av bryggan mellan trappan och pontonen. Isen bar under en vecka men nu är det blött och mjukt och risk för slukhål så jag avråder bestämt från att gå över till ön.

Viktiga datum fram till midsommar

Kalendariet för 2023 är klart och kommer att publiceras på hemsidan inom kort. Här några viktiga datum ni kan notera redan nu:
13 april Vårmöte på JKV, 6 maj Säcköppning, 26-28 maj Seglarskola för vuxna, 3 juni Fest med musik och mat, 10-11 juni Juniorläger och 23 juni Midsommarfest så klart.

Föreläsning

Nu är datum klart med vår föreläsning om hälsa/motion/kost etc särskilt riktat till medlemmar 65+ Boka in torsdagen den 16 mars kl 14-16. Lokal: JKV:s klubbhus. Gratis entré.
Affisch kommer att skickas ut till er i februari och även publiceras på hemsidan.
Även yngre medlemmar är välkomna att deltaga.

I maj invigs så den nya hälsoslingan på Rågsäcken. Allt detta ingår i det projekt vi beviljats bidrag till av studieförbundet RF-SISU.

En liten påminnelse igen

Ni som har era båtar uppställda på stöttor över vintern - kolla att de inte gräver ner sig nu när temperaturen växlar mellan minus- till plusgrader. Polisen uppmanar oss också att kolla våra båtar regelbundet eftersom det förekommer stölder och skadegörelse i hamnar och på uppställningsplatser. Om ni drabbas så anmäl till Polisen, stort som smått!

När vintern rasat ut och våren närmar sig då ser jag fram emot att putsa båten inför en ny båtsommar och trevlig samvaro på Rågsäcken.
Men innan dess hoppas jag på fin skridskois på Mälaren igen!

Bästa januarihälsningar från Eva, ordf