AROSBLADETS NYHETSBREV NR 3 – Mars 2024

Våren är här

Ordförande har ordet

Vi kan summera en lång vinter med det mest omväxlande väder. Mälaren har bjudit på fn is både för skridskoåkning och ”arbete” på Rågsäcken.

Nu börjar det snart bli dags att klappa båtarna och köra igång vårutrustningen. Vissa av er som har båthus har säkert grejat hela vintern och står i startgroparna redan. Det är alltid så trevligt när man samlas vid båtarna, putsar, snackar och fkar.

Bryggjobb och röjning

Jag hoppas ni kunnat följa vårt arbete i vinter med renovering av den stora bryggan på norra delen av ön (gubbviken). Isläget och vädret tjänade oss väl och uppslutningen har varit fantastiskt bra. Ca 25 personer har deltagit i arbetet under 4-5 olika pass. Nu är den klar och redo att ta emot våra båtar. Tusen tack alla som bidragit – och trevligt har vi haft också!
Tyvärr blev det inte tid för röjning/eldning eftersom isen blev för dålig i början av mars.

Information från VFB AB

Den nya elektriska bommen på sjösidan på Lövudden är igång sedan några veckor. Samma kod som på landsidan och koden fnns på VFB AB:s hemsida när ni loggat in.

Vårmöte 11 april

Varmt välkomna på säsongens uppstart – Vårmöte 11 april kl 18.30 i JKV:s klubbhus på Framnäs. Dagordning: Rågsäcken, ekonomi, information från VFB AB och VSF samt rapport från Båtrådet och Båtsamverkan. Fika så klart (mackor och sött).

Seglarskola för vuxna 24-26 maj på Rågsäcken
I maj genomför vi för tredje året i rad ”Seglarskola för vuxna”. Anmälan senast 1 maj. Se affisch på hemsidan under rubriken Startsida och Aktuellt.

Seglarläger för juniorerna den 15-16 juni på Rågsäcken

I år ska vi ha juniorläger 2 dagar (ingen övernattning). Vi kan ta emot 10 barn och våra juniorledare är Elis och Sixten Holm. Anmälan senast 10 maj – det kostar inget och vi bjuder på lunch och fka. Se bifogade affisch som även finns på hemsidan under rubriken Startsidan och Aktuellt.

Medlemsavgift för 2024

Om ni inte redan gjort det så Swisha 123 303 75 87 – 800 kr för medlem/familj. Plusgiro går också bra: 846 39 – 4

Medlemsmatrikel i april

Vi brukar skicka ut medlemsmatrikeln digitalt till alla medlemmar och hoppas kunna göra det i april när alla avgifter för 2024 har kommit in.

Bästa vårhälsningar från Eva, ordf