Styrelsen

Styrelse

 

Ordförande: Eva Stenström, eva.stenstrom2020@gmail.com Tel: 076-0440863

Seglar en X 312 med namnet ”Morran” tillsammans med Bosse.

Sommaren 1978 steg jag iland på Rågsäcken för första gången och det klickade direkt. Jag blev så förtjust i den vackra ön. Ett segelsällskap som hade en egen ö, ett fint klubbhus, kappseglingar och massor av trevligheter. Så fantastiskt att som medlem få ta del av allt detta. 

Jag är född och uppvuxen i Fagersta och där seglade man inte, möjligen körde man en motorbåt på sjön Aspen eller på kanalen till Söderbärke. 1988 gick flytten till Västerås och vi slapp pendla varje sommarhelg till båten i Västerås.

Jag älskade båtlivet från första stund och under årens lopp har jag engagerat mig mer och mer i SS Aros verksamhet, från klubbmästare till styrelseledamot och numera som ordförande på mitt åttonde år. Det är så hedrande att få bidra till att bevara och utveckla denna fina kulturskatt och få träffa så många trevliga människor.

När Mälaren bjuder på is och snö så njuter jag av en tur med skridskor eller skidor på sjön. 

 

Vice ordf: Jöran Söderberg, joran.soderberg@gmail.com Tel: 070 353 43 45

Seglar en Compis 36

Vi började prova på segling i början av 80-talet i en självbyggd Dixie 27, snickrade ihop den vid hustruns föräldrarhem i Tomta. Vi färdigställde bygget på Båtklubbarnas varv på det lilla varvet. I slutet på 80-talet kände vi det var dags för en lite större och rymligare båt och köpte då en Compis 97 som vi hämtade från Hammarö. Den såldes vidare inom klubben då vi köpte den båt vi nu seglar, en Compis 36, Cest Si Bonne.
Vi har genom åren segelluffat under somrarna, Umeå, Dagö, Götakanal upp till Karlstad, Skåne, Starlsund.
De senaste åren har vi tillbringat mer och mer tid under vår och höst på klubbholmen.
Har även varit engagerad i sjösättning dels inom klubben och senare som VD för VFB AB i samband med flytten från Kraftverksplanen ut till Lövudden.
Nu lever hustrun, Rigmor och jag pensionärsliv.

 

Sekreterare Tommy Andersson, tommyloandersson@hotmail.com Tel: 070 645 09 67

 Seglar en Mixer

Har alltid uppskattat att vara nära sjö och hav. Startade med motorbåt men började segla och blev Aros-medlem på 70-talet. Seglar sedan många år en Maxi Mixer, vilken dock numera fått svår konkurrens av en husbil, mycket på fru Bodils initiativ.

 

 

 

 

Kassör: Michael Zeeck, mzeeck628@gmail.com.Tel: 070 534 01 00

Michael Zeeck

Kassör
Seglar Comfort 30
Domare, svarar gärna på regelfrågor.

 

 

 

 

 

Ledamot: Fredrik Tedbrant, dykaren74@hotmail.com Tel: 079-350 95 45

Seglar First 38

Köpte min första kölbåt sommaren jag fyllde 18. M22 nr 11 Älvan. Vatten och båtliv har funnits med hela livet i olika omfattning. Har haft några olika båtar genomåren även en motorbåt en Oxelösundare i mahogny.

 

 

 

 

Ledamot: Håkan Billegren, hakan.billegren@gmail.com Tel: 070-652 06 50

Jag har alltid varit intresserad av sjö och hav. I mitten på 90-talet köpte jag och hustrun en liten segelbåt för att testa om segling kunde vara något för oss. Det blev en omedelbar succé och sedan dess har en Maxi77 och en Scampi passerat i familjens ägo. Sedan 2014 seglar vi en Mixer.
Vi har varit medlemmar i SS Aros under alla år vi haft båt. Sommarsemestern spenderas seglandes någonstans längs ostkusten och nästan all övrig ledig tid under sommaren spenderar vi på Rågsäcken

 

 

Ledamot: Leif Eriksson,leif46ka@gmail.com Tel: 070 683 31 06

Gick med i klubben 1981då vi köpte en Debutant men har numera en LM27. Gift med Karin sedan länge. Som ny medlem fick jag den stora äran att vara med och kalka väggarna i den yttre källarenunder ledning av Lasse Sköld vilket gjorde att jag trivdes med att hjälpa till med olika saker på ön.

Har tillsammans med Erkki Wolter varit med att 1989 starta ”Gubbseglingen” som numera är Hösteskadern. Kom med i styrelsen 2021. Eftersom jag trivs på Rågsäcken och folket där, har det varit roligt att hjälpa till med olika byggen av bryggor, utebord, mulltoa  m.m vilket gjort att de numera kallas ”arbetsledare”. Jag har lärt mig att fråga runt bland medlemmar hur man ska lösa de problem som uppstår på Rågsäcken och fått svar på hur man kan göra och även hjälpa till efter egen förmåga. Så ni kan ofta hitta mig på Rågsäcken i blåställ och med ett verktyg i handen.