AROSBLADETS NYHETSBREV NR 3 – Maj 2022

Ordförande har ordet

Båtsäsongen är igång

Nu är fler och fler båtar i sjön och det har fungerat riktigt bra på Lövudden. Hamnen är snart klar och ska besiktigas innan bryggorna och båtplatserna får tillträdas. Invigning beräknas ske i mitten av juni. Den nya hamnen är verkligen något vi sett fram emot – den kommer att bli bra och betydligt säkrare än den vi levt med i drygt 10 år.

Det är vackert på Rågsäcken nu – blåsippor och tussilago blommar och liljekonvaljerna har kommit upp. Åk ut och gå en örunda och njut av grönskan och de ljusa kvällarna.

Säcköppningen den 7 maj

I lördags hade vi den årliga säcköppningen på Rågsäcken. Vädret var inte det allra bästa men 19 personer hade ändå mött upp och gjorde holmen i ordning inför säsongen. Vattnet är påslaget, livbojar, badstegar, roddbåtar och jollar har plockats fram från vintervilan. Bastun har fått nya dörrar och endast lite justeringsarbete återstår. Arbetet med ”backen” påbörjades och grus kommer inom kort. Trappan lyser nu tjusigt i mörkret och ingen kommer att behöva treva sig fram i skumrasket längre. När gruset ska skyffas ut så vill vi gärna ha fer händer som hjälper till. Exakt när det blir vet vi inte men jag skickar ett meddelande och hoppas att några kommer ut. Som jag meddelade i Nyhetsbrev nr 2 april så kommer den nya pontonen att vara på plats om ca 3 veckor. Det kommer att bli en gräns på max 8 ton för förtöjning vid pontonerna. Båtar tyngre än 8 ton kan förtöja vid långbryggan med eget ankare. Strandlinjen ska återställas utmed långbryggan senare i maj och det blir då något djupare där.

Seglarskola för vuxna på Rågsäcken 20-22/5 och 3-5/6

Flera anmälningar har kommit in till seglarskolan men det fnns plats för fer. Se information i affisch som finns på startsidan eller under rubriken Aktuellt och tipsa era vänner. Man behöver inte vara medlem i SS Aros men för de som deltar i utbildningen ingår ett medlemskap för 2022. Läromedel och 2 luncher mm ingår också i avgiften. Anmäl till Michael Zeeck snarast.

Vårfest på pingstafton 4 juni med mat och musik

Läs mer på affischen som finns på startsidan eller under rubriken ”Aktuellt”.

Anmäl er senast 24 maj till Rigmor Söderberg.

Seglarhelg för juniorer 11-12 juni på Rågsäcken

Det fnns fortfarande någon plats ledig så skynda att anmäla, dock senast 15 maj, till Elis Holm,elis@minkamera.com. Se affisch som finns på startsidan och under Aktuellt.

OBS – Har någon av er en gummibåt med snurra att låna ut till juniorledarna den 11-12 juni? Meddela mig eller Elis Holm snarast – tack snälla!

Med bästa båthälsningar från Eva Stenström ordf@ssaros.se, 0760-440 863