AROSBLADETS NYHETSBREV Nr 8 Augusti 2023

Ordförande har ordet

Grillning på Rågsäcken

Sommaren är inte över än och jag hoppas vi får några fina veckor i augusti och september då vi kan träffas och grilla på Rågsäcken. Nu är brandfaran över med råge men vi fortsätter i alla fall att använda våra stora höga grillar (cementrör och weber) och tänder kol/briketter med elgaffel. Inte ved, tändvätska, inga grillar på marken och aldrig engångsgrillar. Tack för att ni respekterar detta – det har fungerat bra i sommar.

Augustiseglingen och Kräftknytis

26 augusti är det dags för vår egen årliga segling med start och mål på Rågsäcken. Anmälan i klubbhuset samma dag kl 9-11 och start ca 12. Tre klasser: Familj/cruising, Racing och M 30. Seglingen ingår i VSF:s seglingsserie.
Efter seglingen på em finns möjlighet att köpa hamburgare och dryck vid klubbhuset. Det vore roligt om det blir fler som anmäler sig till familjeklassen än det var förra året. Individuell start och inget undanvindssegel och därmed lite enklare hantering än i Racing. På kvällen har vi som tidigare kräftknytis eller annat eget smått och gott att äta och musikunderhållning av ”Jans frestelse”. Här behövs ingen förhandsanmälan.
Kaffe bjuder vi på. Se affisch på vår hemsida och på Rågsäcken.

SS Aros Hösteskader 6-10 september

Här kommer allt du behöver veta om Hösteskadern. Se bilaga!
Samling sker på Rågsäcken onsdag kväll 6/9 och torsdag 7/9 avgång till första hemliga delmålet.
Du som aldrig varit med tidigare – passa på och anmäl dig och lär känna en massa trevliga ”gubbar” i olika åldrar.
Sista anmälningsdag är 31augusti till eskaderledare Janne Eklund

Förarintygskurs i höst

I mars erbjöd vi en kurs i ”Förarintyg” med kort varsel. Endast ett fåtal anmälde sig och vi bestämde att återkomma till hösten med samma erbjudande. Nu gör vi det!
Tidigare kurser har varit mycket uppskattade och viktiga för kunskap och säkerhet på sjön. Kursen omfattar 5 kvällar och en examination till fördelaktigt pris eftersom vi får bidrag av vårt studieförbund RF-SISU och kursledaren Michael Zeeck ställer upp ideellt. Förarintyg berättigar också till 10% rabatt på båtförsäkring och det är ju bra. Om vi får minst 6 deltagare startar vi och kommer överens om datum och tider med deltagarna. Maila din intresseanmälan senast 15 september till: mzeeck628@gmail.com

Bästa augustihälsningar från Eva, ordf