Nyhetsbrev nr 5 maj 2023

AROSBLADETS NYHETSBREV NR 5 – Maj 2023

Ordförande har ordet

Seglarskola för vuxna 26-28 maj

I tidigare Nyhetsbrev nr 3 och 4 så berättade jag om ”Seglarskola för vuxna” och sista anmälningsdag är 14 maj. Vi har nu fullt, 14 anmälda, och och kommer fler anmälningar så får de stå som reserver till ev återbud.

Uthyrning

Klubbhuset är uthyrt till en av våra medlemmar lö-sö 27-28 maj för en födelsedagsfest. Från lördag em och kväll så disponerar de köket, stora salen och verandan. Gästerna kommer att övernatta i de två sovsalarna och i klubbstugan.

Musik- och vårfest lördag 3 juni

”Favorit i repris” - För tredje gången arrangerar vi musik och mat i klubbhuset.
Alla är välkomna att lyssna på musiken mellan kl 16-18 – fri entré. Dryck och tilltugg finns att köpa. Till matfesten på kvällen ska ni anmäla er senast 24 maj. Se bifogade affisch!

Seglarhelg för juniorer 17-18 juni på Kedjeön

SSAros och WSS erbjuder även i år två dagars segling och båtkul för 16 barn, 8 från varje klubb. Förra året var det Rågsäcken och i år är det WSS klubbholme Kedjeön.
Anmälan senast 17 maj. Se bifogade affsch.

Hamn och bryggor på Rågsäcken

Den nya roddbåten är nu på plats vid sin egen brygga i norra viken. Nyckel till båten i nyckelskåpet. Övriga roddbåtar ska repareras och en av dessa är till salu om någon är intresserad, annars blir det Blocket. Byglar till den nya pontonen ska monteras i maj.
4 nya stora bojar är inköpta och läggas ut vid pontonerna när det blir varmare i vattnet. Hoppmattan ska sjösättas och optimisterna ska tas ner. Jag vill rikta ett upprop till er barnfamiljer – kan ni hjälpas åt med detta? Tusen tack!

Övningsseglingar

Sommarens övningsseglingar i VSF:s regi har startat. SSAros, WSS och JKV delar på de 11 seglingarna (SSA 4, WSS 4, JKV 3). SSAros arrangerade den första seglingen ikväll 9 maj och 5 båtar deltog i Race och Classic, alla Arosbåtar. Hoppas det blir fler framöver som vill segla och träna en tisdagskväll.

En idé från en medlem

”Tänk om alla medlemmar kunde ta med en jordsäck och hälla på den utfyllda landremsan vid långbryggan. Då skulle vi få fart på växtligheten och kunna använda ytan.” Jag säger ”bra idé” – vad säger ni? Många säckar små blir .....

Bästa sommarhälsningar från Eva, ordf