AROSBLADETS NYHETSBREV NR 4 – Juni 2022

Ordförande har ordet

Stora förändringar på Rågsäcken

En ny ponton är på plats och vi har nu 51 m vågbrytare mot sydlig vind. Strandlinjen har justerats efter långbryggan vid land och det är ca 2-2.20 m djupt. Massorna med lera och sten på land behöver lite tid att packa sig och kan bli en grön ”strand”. Roddbåten i norra viken har fått en egen fn brygga/lastkaj och bastun har blivit med nya dörrar och team LJJ (Leif, Jörgen, Jöran) med assistans av Karin och Rigmor har gjort ett fantastiskt jobb – TACK!

Seglarskola för vuxna på Rågsäcken 20-22/5 och 3-5/6

SS Aros nystart av seglarskola för vuxna blev succé. 11 deltagare uppdelade på två kurshelger med teori, praktiska övningar och segling två hela dagar. Deltagarna fck prova på olika båttyper, rattstyrning och rorkult och olika segelsättningar. Vädret var med oss, sol/molnigt och varierande vindar men inget regn. Tusen tack till Michael och Peter som var lärare/båtägare samt Jöran och Rigmor som varit med i planering och genomförande. Nästa vår kommer seglarskolan tillbaka.

Vårfest på pingstafton 4 juni med mat och musik

Efterlängtad repris av musikfest och denna gång även med en vårbuffé. Denna gång var vädret till vår fördel. Två band spelade, blusbandet ”Bad condition”, Jazz/funkbandet ”Reunion” och Erik Stenström med sång/gitarr. Salen och verandan var fullsatt, ca 50-60 personer lyssnade och gav stående ovationer till musikerna. Därefter åt 48 personer en buffé som uppskattades. Tack bästa Festkommittén. Kanske detta koncept med musik och mat kan bli en årlig tradition!?

Seglarhelg för juniorer 11-12 juni på Rågsäcken

I skrivande stund pågår årets juniorläger, även detta år i samarbete med WSS. 15 barn anmälda och 4 ledare. De seglar optimister och tvåkronor och får lära sig en massa om segling och båtkunskap. Våra juniorledare Elis och Sixten samt mamma Lotta har ansvaret för SS Aros.

Midsommar

Tiden går så fort nu – jag vill att sommaren ska sakta in men snart är det ändå Midsommar. Välkomna till Rågsäcken på traditionellt frande med dans och knytis. Se affisch med mer info under menyn Aktuellt.

Semester

I juli kommer det inget nyhetsbrev för då tar ordförande semester – så klart i segelbåten. Vi får se vart väder och vindar tar oss denna gång. I slutet på juli är vi tillbaka och då blir det fullt focus på SM.

SM för Mälarbåtar 4-6 augusti

Det har gått 5 år sedan vi arrangerade förra SM:et så nu är det dags igen. Rågsäcken är basen för hela arrangemanget och seglingarna kan ses på yttre Västeråsfjärden. Invigningen äger rum den 3 augusti och som tidigare har vi många medlemmar som glatt ställer upp som funktionärer och gör det hela möjligt. Som ordförande blir man sååå glad.

Jag önskar er en riktigt fin båtsommar och semester

Hälsningar Eva