Nyhetsbrev nr 7 Juli 2023

AROSBLADETS NYHETSBREV Nr 7 – Juli 2023

Ordförande har ordet

Grillning och brandfara

Vi har satt upp instruktioner över hela Rågsäcken om vad som gäller för grillning nu när det är så torrt. Endast de stora höga grillarna får användas och kol/briketter tändas med elgaffel. Absolut inte ved, tändvätska och inga grillar på marken och aldrig engångsgrillar. Det får inte bli gnistor. Var mycket försiktiga och lämna inte grillen utan uppsikt.

Seglarläger för juniorerna

Tyvärr så kunde vi inte genomföra årets seglarläger för våra unga medlemmar pga för få anmälningar. Vi tar nya tag till nästa år och då hoppas jag att många av våra juniorer vill vara med. Vi har ingen åldersgräns men barnen ska kunna simma 200 m så träna på detta i sommar.

Ev kommer våra juniorledare Elis och Sixten att anordna någon aktivitet under vinterhalvåret så håll utkik!

Midsommar

Vilken fantastisk midsommarhelg vi fck på Rågsäcken. Soligt, varmt, bad, bad, bad och glass i stora lass. Barnen var med och klädde och reste stången och rekordmånga dansade och sjöng under ledning av Janne (och Bosse Larsson). Barnen fck saft, bulle och glass och föräldrarna kaffe och bulle. Hela långa bordet var fullsatt med barn så det bådar gott för framtiden.

Augustiseglingen och Kräftknytis

26 augusti är det dags för vår egen årliga segling med start och mål på Rågsäcken. Anmälan i klubbhuset samma dag kl 9-11 och start ca 12. Tre klasser: Familj/cruising, Racing och M 30. Seglingen ingår i VSF:s seglingsserie.
På kvällen har vi som tidigare kräftknytis eller annat smått och gott att äta och ... musik.

SS Aros Hösteskader 6-10 september mot ”okända mål”

Som jag skrev i juni så kan ni redan nu pricka in datumet i kalendern.
Samling sker på Rågsäcken onsdag kväll 6/9 och torsdag 7/9 blir det avgång till första delmålet som är hemligt in i det sista.
Sista anmälningsdag är 28 augusti. Janne Eklund är eskaderledare och kommer med all information ni behöver i augusti.

Hoppas ni har en skön sommar på sjön eller var ni än befnner er!

Semesterbåthälsningar från Eva, ordf