Nyhetsbrev nr 3 Mars 2023

AROSBLADETS NYHETSBREV NR 3 – Mars 2023

Ordförande har ordet

1-årsjubileum

Nu i mars är det 1 år sedan första numret av Arosbladets nya version i form av ”Nyhetsbrev” kom ut i digital form. Jag tar gärna emot synpunkter – tveka inte att höra av er. Tanken med ett månatligt Nyhetsbrev istället för 2 nummer av Arosbladet var att det skulle bli aktuella nyheter regelbundet under hela året. Även om båtarna har vintervila så vilar inte klubben. Medlemsmatrikeln, som många uppskattar och som ingick i ett av Arosbladen tidigare, skickar vi istället ut digitalt till alla under våren när medlemsavgifterna är betalda.

Påminnelse om medlemsavgift för 2023

Senast 31 mars ska medlemsavgiften till SS Aros vara betald. Se bifogade betalningsavi. Kom ihåg att meddela om ni bytt båt eller ändrat kontaktuppgifter.

Kurs i FörarintygBråttom att anmäla sig nu
SS Aros erbjuder en kurs i ”Förarintyg” för er som är intresserade. Medlemsskap i SSA är inget krav. Tipsa gärna någon kompis som behöver förkovra sig.
5 onsdagar kl 18-21 med start 29/3 och 5, 12, 19, 26/4. Examination 3/5. Anmäl er snarast till Michael Zeeck, mzeeck628@gmail.com. Får vi minst 6 deltagare startar vi.
Priset blir mycket fördelaktigt eftersom vårt studieförbund RF-SISU står för läromedel.

Bommarna på Lövudden

Som ni kanske sett på vår Facebookgrupp så har koderna på bommarna har ändrats från 1 mars. Koderna finns på VFB AB:s hemsida och det krävs att att ni har inloggning. Det är viktigt att stänga och låsa bommarna när de ska vara stängda och vrida bort koden.

Festkommittén har planerat - En hel del att se fram emot i sommar!
Invigning av vår nya ”Hälsoslinga” på Rågsäcken den 12 maj.
Favorit i repris blir Vår- och musikfesten lördag 3 juni.
3 band kommer att spela för alla ”musiclovers”och senare på kvällen blir det vårbuffé för de som anmäler sig. Mer info om detta längre fram.

Seglarskola för vuxna

Förra årets seglarskola för vuxna blev mycket uppskattad och nu kör vi en omgång till 2023. Fredag 26 maj-söndag 28 maj. Anmälan senast 14 maj. Man behöver inte vara medlem i någon båtklubb för att anmäla sig. I anmälningsavgiften ingår teori, praktik på olika båttyper, läromedel, mat och ett års medlemskap i SSAros. Reducerad avgift för redan medlem i SSAros. Tipsa gärna era vänner och bekanta som vill lära sig segla. Se bifogade affisch (finns också på hemsidan)

Vintern släpper inte sitt grepp än men ljuset har kommit och det är härligt när dagarna blir längre. Snart dags att börja väcka båten till liv. Båtsäsongen startar vi med SS Aros Vårmöte på JKV den 13 april – boka in det redan nu!

page1image53845504

Bästa vårvinterhälsningar från Eva, ordf