AROSBLADETS NYHETSBREV Nr 9 September 2023

Ordförande har ordet

Augustiseglingen och Kräftknytis

Augustiseglingen den 26/8 lockade 10 startande båtar i Racingklassen, 5 SSA-båtar och 5 från våra grannklubbar. Ingen startande i klassen cruising/familj. Vädret lovade inte mycket men vi hade tur och fick fin vind, varmt, molnigt och inget regn förrän kl 16. Alla båtar kom i mål inom 1,5-2 timmar. Vann gjorde Björn Sjöberg från Svearna med Omega 28. Tvåa Anders Grinneby från GBK med Smaragd och trea Erik Mårtén SSA med J111. M30:orna körde sin segling helgen innan. På kvällen samlades ett gäng medlemmar och åt kräftor. Mycket regn varslades och många höll sig därför hemma.

Information från VFB AB ang Lögarängen (detta även utskickat tidigare)

VFBABs tidigare entreprenör som skött Lögarängen har valt att gå i pension och vi önskar honom lycka till. Det innebär att VFBAB hanterar upptagningen på Lögarängen. För att hantera upptagning på ett säkert sätt så kommer endast upptagning på egna båtvagnar kunna göras där. Har man tidigare använt annan uppställning så önskar vi att den bortforslas. Har man ingen vagn så hänvisas till Lövudden eller Gäddeholm. All bokning sker via VFBAB.se. Tyvärr så har VFBAB fått ökade kostnader på grund av inflationen, därav har priserna höjts i motsvarande nivå; prismodellen har även förenklats för att undvika fel. Påminnelse: VFB ägs av båtklubbarna och ägardirektiven säger att VFB ska hantera vinterförvaring med anställd personal, egna maskiner samt på ett kostnadsneutralt sätt. Vill även påminna om att VFB aldrig kommer att bemöta inlägg i sociala medier utan hänvisar till respektive båtklubbs styrelserepresentant. I vårt fall Jan Berglund, mailto: ssaros@vfbab.se ”

SS Aros Hösteskader 6-10 september

Idag har SSAros Hösteskader med 22 anmälda båtar och ca 30 ”gubbar”avslutat sin 4- dagars tripp. Värme, sol och vind två av dagarna. Dag tre på väg från Askholmen till Rågsäcken låg dimman tät och det blev motorgång med digital navigering. Strängnäsbron ville inte öppna för brovakten kunde inte se båtarna i dimman och därmed inte garantera säkerheten. En deltagare i eskadern lyckades få brovakten att öppna genom att meddela denne när alla 20 eskaderbåtarna gått igenom bron – bra jobbat!

SSAros Förarintygskurs i höst fulltecknad

Stort intresse för höstens kurs. Hela 14 deltagare anmälda till de fem onsdagskvällarna i okt-nov som avslutas med prov 8/11. Vi planerar även en kurs våren -24.

Säckstängning 23 september kl 10-16

Tyvärr går årets båtsäsong mot sitt slut och jag hoppas att många sluter upp och hjälper till att stänga klubbholmen. Vi bjuder som vanligt på lunch och fika. Välkomna!

Årsmöte 9 november

Torsdagen den 9 november kl 18.30 är ni varmt välkomna på SSAros årsmöte i JKV:s klubbhus på Framnäs. Kallelse/dagordning skickas ut med nästa Nyhetsbrev 10 oktober.

Bästa sensommar/höst-hälsningar från Eva, ordf