Kappsegling

Kärnan i Aros verksamhet har alltid varit kappsegling, framför allt med kölbåtar. Vi har arrangerat ett flertal högtidsseglingar för dåvarande Mälarens Seglarförbund, SM för starbåtar 1950, Skärgårdskryssarpokalen 1959, uttagningsseglingar för Soling till OS 1972, H-båts-SM 1990 samt inte mindre än sju SM-arrangemang för M-båtar från 80-talet och framåt. Sveriges första  starbåtsflottilj bildades inom Aros 1949.

Aros arrangerade Ridön Runt och Västeråsregattan från sjuttiotalet tills intresset för kappsegling i LYS och senare  SRS-klasser tynade i  början av 2000-talet. 2018 tog Aros initiativ till det som genom Västmanlands Seglarförbund blev Västra Mälarens Poängserie som har återuppväckt intresset för SRS-kappsegling. Vårt bidrag till serien är Augustiseglingen som startades 2017.

2022 kommer Aros att arrangera SM för M-båtar ännu en gång.

Arosseglare har genom åren utmärkt sig på kappseglingsbanorna med flera segrar i Gotland Runt, flera SM-vinnare i M-båts- och Neptunkryssarklasserna. Vi har oftast fått pris som största och bästa klubb på WSS Höstkroken. Vi har femton Mälartrettior i sällskapet vilket är flest i landet.

De senaste åren har flera arosseglare gått i spetsen för utbytet mellan västra Mälarens klubbar inom ramen för poängserien, vilket har inneburit att deltagarantalen i seriens seglingar kontinuerligt ökar.