Nyhetsbrev nr 7, Oktober 2022

 

AROSBLADETS NYHETSBREV NR 7 – Oktober 2022

Ordförande har ordet

Så var denna sommar slut

Hösten är här - det är bara att konstatera att båtsäsongen går alltför fort. Om jag skulle våga mig på en kort utvärdering av sommarens aktiviteter på Rågsäcken så var det största arrangemanget så klart SM:et för Mälarbåtar första veckan i augusti och det gick väldigt bra. Seglarna och funktionärerna var nöjda och vindarna var med oss de flesta dagarna. Vi hade också en väldigt trevlig vårfest med mat och musik samt juniorläger med 16 barn från SSA och WSS i juni. Nytt för i år var att vi startade upp seglarskola för vuxna i maj-juni eftersom inte JKV längre har möjlighet att ordna vuxenskola. Det blev en succé och 12 deltagare gav höga betyg. Vi kommer att köra även våren 2023. För övrigt så har vi som vanligt firat midsommar, haft Augustisegling/kräftknytis och Hösteskader med många deltagande medlemmar.

Vad gäller väder så är min känsla att det varit en bra sommar, det har blåst mycket men också varit mycket sol och bad på Rågsäcken. Vi fick uppleva ett dramatiskt åskväder på kräftknytiset men som tur var stod klubbhuset pall. Vi har haft många besök av gästande båtar även från andra klubbar som visat sin uppskattning genom att bidra med en slant till holmens skötsel. Det är roligt att höra från gäster att de känner sig välkomna av våra medlemmar på Rågsäcken.

Den stora ekonomiska satsningen i år var den nya pontonen som kom på plats i juni och rensning av strandlinjen efter långbryggan. Våra flitiga arbetsledare och många medlemmar har också bidragit med arbetsinsatser så att vi fått nya bastudörrar, ny brygga till roddbåten, grus i backen, belysning i trappan, fasadtvätt av norra gaveln på huset mm. Tusen tack alla!

Hösteskadern 8-11 september

Janne Eklund, den ”ständige” eskaderledaren såg till att det blev en bra upplevelse även i år. Till och med fint väder ordnade han. Om detta kan ni läsa i bifogade berättelse nedtecknat av Sm (min hustomte). Texten finns även på hemsidan.

Rågsäcken

Vår fina ö har nu gått in i vintervila, vattnet är avstängt och det mesta är ”inpackat”. Roddbåten ligger i sjön på Sandudden ända tills det blir is så det går att ta sig över för en bastu eller kanske en friluftsdag med korvgrillning.

 

Bästa hälsningar från Eva, ordf