Nyhetsbrev nr 2, April 2022

 

AROSBLADETS NYHETSBREV NR 2 - APRIL 2022

Ordförande har ordet

Nu börjar kylan släppa sitt grepp och det verkar bli en varm, solig påsk och båtutrustningen kommer säkert igång på allvar. Idag sattes vattnet igång på Lövudden men vi får nog vänta en vecka till innan det finns vatten på bryggorna. Hamnbygget rullar på men vi får räkna med en del störningar vid sjösättningen i år innan allt är klart. Men vi utrustar oss med tålamod och ...den som väntar på något gott! Läs mer på VFB AB:s hemsida.

Tack alla ni som besökte Båtloppisen förra helgen. Det var ca 15 som sålde grejer på Lövudden och många handlade. Alla som vandrade runt var positiva till initiativet så jag hoppas det ska kunna bli ett återkommande inslag. Facebookgruppen ”Båtloppis på Lövudden” ligger kvar som en köp- och säljkanal.

Vårmöte 21 april kl 18.30

Välkomna till SS Aros vårmöte på Granbo, Björnön. Dock inte till cafét som jag skrev i nyhetsbrev nr 1 mars utan till konf lokalen i stugbyn. Efter Björnöbron sväng upp till höger mot stugbyn och där finns stor parkering. Vi bjuder på fika och smörgås.

Säcköppning 7 maj från kl 10.00

Vi öppnar upp för säsongen och påbörjar en del jobb på ön. Hoppas vi blir många som kommer och hjälps år. Som vanligt bjuder vi på lätt lunch och kaffe.

Ny ponton på Rågsäcken

Nu är det klart med bygglov och strandskyddsdispens för en ny ponton. Den är beställd och kommer att läggas på plats första veckan i juni, möjligen slutet av maj. Nuvarande pontoner blir förlängda med ytterligare 17 m och ger hamnen ännu bättre lä för sydliga vindar. I samband med detta gör vi omflyttning av elstolparna så det bli strömlöst ett tag när arbetet pågår.

Seglarskola för vuxna på Rågsäcken 20-22/5 och 3-5/6

SS Aros kommer att starta seglarskola för vuxna. JKV har haft kurser under några år men enl öv så tar vi över detta i år och erbjuder två kurser, totalt 24 platser. Varje kurs tar 12 deltagare och genomförs under en helg fre-sön. Vi berättar mer på vårmötet 21/4 och det kommer en affisch på hemsidan i april.

Vårfest på pingstafton 4 juni med mat och musik

Vi ordnar en middagsbuffé som förhandsbeställs och två eller tre band kommer att spela för oss mellan kl 16-18. Se affisch senare i april.

Seglarhelg för juniorer 11-12 juni på Rågsäcken

Anmälan senast 15 maj. Läs mer under rubriken Aktuellt.