page1image47745888

AROSBLADETS NYHETSBREV NR 5 – Maj 2024

Ordförande har ordet

Rågsäcken är ”öppnad” för säsongen – Välkomna

I strålande sol och behagligt väder mötte 30 glada medlemmar upp och betade av alla uppgifter på ”att göra”-listan. Det blåstes löv, nerfallna grenar och skräp städades upp, nya motorbåten på plats med nya säkra lås, bryggor, stegar, livbojar … ja, allt blev gjort. Sussie och Lena såg till att vår populära hälsoslinga placerades ut på sina stationer. Sopplunch med bröd, kaffe mm kunde intas med vår fina utsikt över Västeråsfjärden. Tack, tack alla som slöt upp en mycket trevlig dag.

Musik- och vårfest 1 juni
Favorit i repris,,,, igen!
Nu kommer vi tillbaka med en lördag full av musik och mat. Mellan kl 16-18 ca spelar två band och på kvällen dukar vi upp en rejäl vårbuffé i klubbhuset. Fri entré till musiken med möjlighet att köpa fika, drycker och snacks.
Dags att anmäla sig till kvällens buffé – senast 23 maj till Rigmor. Se bifogade affisch!

Påminnelse om seglarläger för juniorerna den 15-16 juni på Rågsäcken (dagtid)

Hallå alla barnfamiljer, mor- och farföräldrar! Just nu har vi bara ca 3 anmälda men vi vill ha minst 4 barn för att köra igång. Ta gärna med en kompis – Ingen avgift, vi bjuder på lunch och mellanmål/fika. Vi förlänger anmälningstiden från 10 maj till 20 maj. Maila till Elis Holm, elis@minkamera.com

Målningsarbete i klubbhuset

Första veckan i juni, ve 23, kommer en målare vi anlitat från Seniorproffsen att måla alla fönster på den västra sidan av klubbhuset, vån 1. Det påverkar inte vår möjlighet att använda huset men det kan så klart vara lite stökigt ute på verandadelen när han jobbar. Men…det blir fint när det blir klart.

Sanering av giftig båtbottenfärg

Som jag meddelat tidigare så har SS Aros ett nytt LOVA-projekt i år för sanering av giftiga båtbottenfärger och ca 10 båtar är anmälda och inbokade för blästring i hall hos Gullberg.
För er som avser att göra jobbet själva så är det mycket viktigt att ni tar reda på vilka regler som gäller för sanering. Se Transportstyrelsens information om ”giftfri botten”. Om inte reglerna följs kan det leda till polisanmälan enligt Västerås stad och det kan bli dyrbart.

Medlemsavgift för 2024 och medlemsmatrikel

Påminnelse har skickats ut till er som missat att betala – skynda er att göra det. Några medlemmar lämnar oss tyvärr pga åldersskäl, sjukdom och för att de sålt båten men det kommer nya också! Medlemsmatrikel för 2024 skickas ut via mail till alla medlemmar under maj månad.

Bästa majhälsningar från Eva, ordf

page1image47933392 page1image47934016 page1image47933808 page1image47934224 page1image47933600