I strålande sol och fantastisk sommarväder firade vi midsommar på vår vackra ö. Ca 45 båtar med besättning, barn, barnbarn, släktingar och vänner anslöt på midsommarafton. Det var nog rekordmånga båtar och barn i år och det är glädjande för återväxten i sällskapet.  

Vi startade på förmiddagen med att klä midsommarstången och många barn och vuxna hjälpte till. Flera bidrog med prästkragar och andra blommor från sina trädgårdar så det blev en riktigt blommande stång.

På eftermiddagen samlades alla och barnen bar midsommarstången till ängen där dansen tog vid under ledning av digital musik och sång av Bosse Larsson. Jättemånga barn och vuxna i olika åldrar deltog i dansen. Som sig bör avslutade vi med raketen och därefter dragkamp mellan barn och vuxna. Så klart vann barnen alla tre gångerna.

Efter dansen bjöds alla barn på saft, hembakad bulle och glass – alla bord och bänkar fylldes av ca 30 barn och deras föräldrar bjöds på kaffe och bulle.

Nytt för i år var att vår medlem Patrick och dottern Anges bjöd in alla barn till sångstund på verandan i klubbhuset. Jättefint initiativ av Patrick och kanske kan det bli tradition….

Under dagen åts det sill och potatis  vid alla bord och i båtarna och festades på jordgubbar så klart.

På kvällen dukades det upp mat av olika slag, grillarna gick för fullt och alla bord fylldes och fler fick bäras ut för att alla skulle få plats. Utsikten över Västeråsfjärden kan vi aldrig få nog av.

Förutom det traditionella firandet med dans, fika och mat så seglades det optimist i dagarna tre – alla våra fina båtar var ute och barnen har verkligen knäckt koden. Föräldrarna hade fullt upp att hjälpa till med riggning och uppföljning. 

Vi kan sammanfatta denna midsommarhelg som helt fantastisk och mycket svårslagen.

Ha en fin sommar önskar Eva Stenström, ordförande i SS Aros